• Home
 • Wat kost een bedrijfsontruiming?

Wat kost een bedrijfsontruiming?

De kosten voor het ontruimen van een bedrijf zijn gebaseerd op de grootte van het bedrijfspand en de hoeveelheid roerende zaken die moeten worden weggehaald.

Er zijn vaak ook aanvullende werkzaamheden die verricht dienen te worden. Ook dit heeft invloed op de kosten van een bedrijfsontruiming.

Vakmensen kunnen in de meeste gevallen een betekenis hebben voor wat betreft snelheid en efficiency. In vergelijking met bijvoorbeeld eigen personeel wordt er sneller gehandeld. Ook houdt u het personeel vrij om andere zaken te doen. Zo kunnen ze zich daarnaast ook gewoon beter bezighouden met de eigenlijke werkzaamheden. Dit voordeel gaat enkel op bij voortzetting van de onderneming.

Bij beëindiging van de onderneming is dit uiteraard anders. In sommige gevallen is er wel nog personeel aanwezig dat eventueel kan assisteren bij het verwijderen van roerende zaken. Zo verloopt de bedrijfsontruiming sneller en is daardoor ook goedkoper.

Er zijn een heleboel factoren die van invloed zijn op het verloop van een bedrijfsontruiming en de daarmee gepaarde kosten.

Als u een ontruimingsbedrijf inhuurt kunt u ook geld besparen. Mogelijk zijn er allerhande mogelijkheden om roerende zaken op een kosten efficiënte manier af te voeren.

Mogelijk zijn er zaken die opgekocht kunnen worden door een partij binnen het netwerk van het ontruimingsbedrijf.

Roerende zaken die afgevoerd worden naar een afvalverwerker kunnen ook vaak met een afvalafvoerplan gunstiger worden afgevoerd.

bedrijfsontruiming kosten

Prijsopbouw bedrijfsontruiming

Hieronder ziet u een draaitabel waarin u kunt zien hoe de prijs van een bedrijfsontruiming is opgebouwd. Per onderdeel wordt aangegeven wat het percentage van de kosten gemiddeld zijn.

Zo krijgt u een beeld van hoe een bedrijfsontruiming qua kostenverdeling is opgebouwd.

bedrijfsontruiming kosten opbouw draaitabel

Aanvullende werkzaamheden

Het is belangrijk om in te gaan op aanvullende werkzaamheden. Het leegruimen van een bedrijf is meestal beperkt tot de roerende zaken, maar dan is de het bedrijfspand meestal nog niet bezemschoon om op te leveren.

Daarom is het belangrijk om aan te geven dat een ontruimer ook meer kan betekenen voor u. Dit heeft u mogelijk al begrepen uit eerdere paragrafen. Een ontruimer die gespecialiseerd is in bedrijfsontruimingen kan ook andere zaken voor u regelen, zodat u met een gerust hart het bedrijfspand kunt opleveren bij de verhuurder.

De volgende diensten behoren ook tot de mogelijkheden

 • Inventariseren roerende zaken die ontruimt dienen te worden en bepalen of er zaken van waarde aanwezig zijn
 • Roerende zaken met waarde, waaronder bijvoorbeeld restvoorraad aanbieden aan opkoper uit netwerk
 • Afvalverwerkingsplan creëren
 • Afvalstromen voorkomend uit bedrijfsontruiming optimaliseren om kosten te besparen.
 • Demontage van computer apparatuur
 • Bedrijfspand strippen van nagelvaste zaken die niet bij pand behoren
 • Bezemschoon opleveren van bedrijfspand
 • Schoonmaken van bedrijfspand na ontruiming
 • Vloerverwijdering
 • Herstelwerkzaamheden, waaronder bijv. weghalen van raamvitrage en stucwerk reparatie
 • Sleuteloverdracht uitvoeren

De mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Alle werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het verlaten van een bedrijfspand kunnen in principe worden uitgevoerd.

Het opmaken van een plan van aanpak is daar uiteraard ook onderdeel van. Raadgeving en begeleiding is eventueel ook een optie bij een bedrijfsontruiming.

Neem gerust eens contact op.

bedrijfsontruiming planning