• Home
  • Kantoorontruiming

Kantoorontruiming

Een kantoorontruiming is een soort van bedrijfsontruiming. Als het kantoor geheel weggaat dan moeten alle roerende zaken, waaronder de kantoormeubels ontruimd worden. In dat geval is het in principe vergelijkbaar met een complete bedrijfsontruiming. Je spreekt dan over beëindiging van activiteiten het de huur van het kantoor is opgezegd.

Het komt regelmatig voor dat het kantoor niet opgeheven wordt, maar dat een bedrijf oude kantoormeubels wil laten weghalen. Meestal komen er daarna nieuwe voor de oude kantoormeubels. Deze situatie komt zo vaak voor dat we speciaal aandacht aan geven aan de kantoorontruiming als een aparte dienstverlening.

Voor werkgevers en ondernemers is de service erg handig, omdat ze dan minder omkijken hebben naar het project. Het is immers een hoop gedoe. Zeker als je de kantoorontruiming in huis laten uitvoeren kan het een hele uitdaging zijn. Als er dan ontruimers zijn die het doen dan is dat al een heleboel minder werk. Ook ben je dan direct van de meubels af.

Soms kunnen oude kantoormeubels ook een nieuwe bestemming krijgen. Hierdoor komen ze dan niet zomaar op de afvalstort terecht.

kantoorontruiming

Kantoormeubilair laten opkopen

Als de kantoormeubels er nog redelijk tot goed uitzien en niet beschadigd zijn dan kan het kantoormeubilair na de kantoorontruiming mogelijk nog verkocht worden aan een opkoper. De meeste ontruimers hebben een kantoormeubel opkoper in hun netwerk. Dit zou je als potentiële opdrachtgever altijd met de ontruimer moeten bespreken, voordat je opdracht geeft.

Het voordeel van ontruimers is dat zijn ook andere zaken voor u kunnen regelen, zoals het demonteren van meubels, maar ook andere zaken die in een kantoor aanwezig zijn.

De meeste ontruimers zijn ook niet te beroerd om nieuwe meubels te plaatsen en te installeren. Alhoewel hun kerntaak kantoorontruiming is kunt u ook vragen naar andere services.

De meeste ontruimingsbedrijven kunnen dienen als een facilitaire dienstverlener. Het voordeel is dat de ondernemer dan een aanspreek punt heeft.

Deelontruiming van kantoor

Veel kantoren hebben overtollig en gedateerd kantoormeubilair dat net meer geschikt is en/of gebruikt wordt. De kantoormeubels moeten snel weggehaald worden, zodat de ruimte voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Dit noemen we een deelontruiming van een kantoorruimte.

Soms worden de verouderde kantoormeubels ook ontruimd, vanwege een werkplekorganisatie project. Een schone en opgefriste omgeving zorgt ook voor een betere moraal onder de werknemers. Ook bij herinrichting van bepaalde delen van een kantoor of bedrijfspand is het nodig om het kantoor op te schonen.

Inpandige verhuizing

Een ontruimer levert ook facilitaire diensten en is net als een verhuizer gespecialiseerd in het verplaatsen van roerende zaken, waaronder kantoormeubilair. Als u een inpandige verhuizing heeft dan kunt u daarvoor gebruik maken van een ontruimer. In veel gevallen is het sowieso een combinatie van een verhuizing en kantoorontruiming. Het voordeel is dat u dan enkel contact heeft met een facilitaire dienstverlener die gespecialiseerd is in transport en verplaatsing van roerende zaken.

U hoeft geen fte vrij te maken en daarnaast gaat de inpandige verhuizing snel & efficiënt.

Kantoorverhuizing

Gaat u met uw kantoor verhuizen van het ene naar het andere kantoor? In dat geval heeft u vaak te maken met een heleboel fysiek werk, waaronder de kantoorverhuizing, deelontruiming kantoor, demontage werk en ook installatiewerk.

Een ontruimer is uiterst geschikt om dit werk voor u uit te voeren.

Wist u dat u in samenwerking met de ontruimer een plan kunt opzetten. Zo heeft een klankbord bij een ervaren partij die eventueel ook advies kan geven. Hierdoor kan uw project sneller en efficiënter uitgevoerd worden.

Inpakservice

Logischerwijze voeren ontruimers ook inpakwerk uit. Zij zorgen er dan voor dat kleine spullen in dozen worden ingepakt of worden gebundeld. Daarnaast kunnen meubel klaar gemaakt worden voor verhuizing of verplaatsing. Mogelijk moeten bepaalde zaken ook worden ingepakt met beschermend materiaal, omdat ze kwetsbaar zijn. Dit is een extra dienst die een ontruimer uitvoert.

Archiefontruiming: ontruimen van geheel archief of enkel een deel

Een archief ontruimer kan een hele taak zijn. Documentennatie moet ook vaak jaren lang bewaart blijven. Tevens zit er soms ook nog verschil in de bewaarperiode. Dit moet van de overheid. Voor de onderneming zelf kan het ook van belang zijn om voor langere tijd documentatie vast te houden.

Door wildgroei, onzekerheid en een ineffectief archiveersysteem willen bedrijven meestal niet hun vingers branden aan het opruimen van een archief. Men kijkt er vaak tegenop, omdat het mede door de voorheen genoemde zaken een zware taak is. Ook wil men geen fouten maken door verkeerde documentatie te vernietigen.

Door een ervaren ontruimer in handen te nemen kunt u het zichzelf gemakkelijker maken. U kunt delen of het gehele archief laten ontruimen volgens een vooraf afgesproken plan.

Extra werkzaamheden: demontage, montage en inrichting etc.

Het is wellicht al min of meer doorgeschemerd in vorige paragrafen, maar een ontruimer kan meer dan alleen roerende zaken ontruimen. Een kantoorontruiming meestal veel meer dan een bureau de deur uit sjouwen. U een kunt een ontruimer ook inhuren voor allerhande facilitaire diensten. De extra werkzaamheden zouden kunnen zijn: het demonteren van zaken, zoals een server ruimte.

Wat betreft montage kan er na een kantoorontruiming bijvoorbeeld ook nieuwe meubels worden gemonteerd en op de plaats gezet worden. Ook kunnen er bijvoorbeeld direct nieuwe lampen geplaatst worden in of andere zaken. Een ontruimer kan breed ingezet worden

Wat kost een kantoorontruiming

De kosten van een kantoorontruiming zijn lastig van te voren te bepalen. Het is belangrijk dat de ontruimer precies weet hoeveel en welke soort roerende zaken er ontruimd dienen te worden. Daarnaast is de bereikbaarheid van de locatie(s) belangrijk. In veel gevallen vindt er dan ook een bezichtiging plaats.

Ook kunnen er extra werkzaamheden af ge sproken worden. Deze werkzaamheden nemen ook extra kosten met zich mee.

Het beste kunt u met een ontruimer spreken. U kunt dan ook inschatten welke werkzaamheden u wellicht zelf wil uitvoeren bij een kantoorontruiming en welke u wil uitbesteden.